Population information

Nom ordre Charadriiformes
Nom famille Laridae
Nom scientifique Sterna hirundinacea Nom courant South American Tern
Nom population S South America
Aire de reproduction Coasts of S Peru & CE Brazil to Tierra del Fuego, Falkland Islands (Malvinas) Aire de non-reproduction Coasts Tierra del Fuego, Falkland Islands (Malvinas) to Ecuador & Bahia Brazil
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Neotropics
Notes

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 25,000 1,000,000 No quality assessment [R165]
WPE 4 0 0 25,000 1,000,000 No quality assessment [R165]
WPE 1 0 0 25,000 1,000,000 No quality assessment [R165]
WPE 2 0 0 25,000 1,000,000 No quality assessment [R165]
WPE 5 0 0 25,000 1,000,000 Best guess [R165]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1990 2000 DEC No quality assessment [R570]
WPE 4 1990 2000 DEC No quality assessment [R570]
WPE 1 0 0 Unknown No quality assessment
WPE 2 0 0 Unknown No quality assessment
WPE 5 1990 2000 DEC No quality assessment [R570]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 -1 -1 Not Set
WPE 4 -1 -1 Not Set
WPE 1 -1 -1 Not Set
WPE 2 -1 -1 Not Set
WPE 5 2012 10000

References

  • R165 - Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.). 1984. Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication No. 2. Cambridge, UK.
  • R570 - Schlatter, R. (In litt.). 2002. Unpublished information on Southern South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on