Population information

Nom ordre Charadriiformes
Nom famille Laridae
Nom scientifique Sterna hirundo Nom courant Common Tern
Nom population hirundo, North America: Atlantic coast (bre)
Aire de reproduction Atlantic & Gulf of Mexico coasts, mostly S to the Carolinas Aire de non-reproduction West Indies and South America S to S Peru, S Argentina
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Neotropics North America
Notes In WPE2 this population belonged to one single population (S.h. hirundo, North America (breeding)).

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 270,000 270,000 No quality assessment [R489]
WPE 4 0 0 270,000 270,000 No quality assessment [R489]
WPE 5 0 0 270,000 270,000 No quality assessment [R489]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1966 2000 STA No quality assessment [R563]
WPE 4 1966 2000 STA No quality assessment [R563]
WPE 5 1966 2000 STA No quality assessment [R563]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 2700
WPE 4 2006 2700
WPE 5 2012 2700

References

  • R489 - Nisbet, I.C.T. 2002.? Common Tern Sterna hirundo.? No. 618 in The Birds of North America.? Philadelphia, PA: The Birds of North America, Inc
  • R563 - Sauer, J. R., J. E. Hines, and J. Fallon. 2001. The North American Breeding Bird Survey, Results and Analysis 1966 - 2000. Version 2001.2, USGS Patuxent Wildlife Research Center, Laurel, MD.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on