Population information

Nom ordre Charadriiformes
Nom famille Laridae
Nom scientifique Sterna vittata Nom courant Antarctic Tern
Nom population georgiae
Aire de reproduction South Georgia Is, S Orkney, S Sandwich & Bouvetoya? Aire de non-reproduction Coasts of Argentina, Falkland Islands (Malvinas)
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Africa Neotropics
Notes

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 125,000 125,000 No quality assessment [R165]
WPE 2 0 0 125,000 125,000 No quality assessment [R165]
WPE 3 0 0 125,000 125,000 No quality assessment [R165]
WPE 4 0 0 9,450 17,700 No quality assessment [S2612] [R165]
WPE 5 0 0 9,450 17,700 No quality assessment [S7376] [R165]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 Unknown No quality assessment
WPE 2 0 0 Unknown No quality assessment
WPE 3 0 0 Unknown No quality assessment
WPE 4 0 0 Unknown No quality assessment
WPE 5 0 0 Unknown No idea

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 1994 1250
WPE 2 1997 1250
WPE 3 2002 1250
WPE 4 2006 140
WPE 5 2012 130

References

  • R165 - Croxall, J.P., Evans, P.G.H. and Schreiber, R.W. (eds.). 1984. Status and Conservation of the World's Seabirds. ICBP Technical Publication No. 2. Cambridge, UK.

Notes

  • S2612 - Estimate of 3,150-5,900 pairs: 500 pairs (644) or 3,250 pairs (167) South Orkney; 2,500 pairs South Georgia (167); 100 pairs South Sandwich (644); 50 pairs Bouvetoya (644).
  • S7376 - Estimate of 3,150-5,900 pairs: 500 pairs (Tree and Klages (2004)) or 3,250 pairs (Croxall et al. (1984)) South Orkney; 2,500 pairs South Georgia (Croxall et al. (1984)); 100 pairs South Sandwich (Tree and Klages (2004)); 50 pairs Bouvetoya (Tree and Klages (2004)).



Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on