Population information

Nom ordre Anseriformes
Nom famille Anatidae
Nom scientifique Dendrocygna bicolor Nom courant Fulvous Whistling-duck
Nom population Neotropics, S USA
Aire de reproduction C and S America, Caribbean, S USA Aire de non-reproduction
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Neotropics North America
Notes This population is sometimes divided into at least two distinct populations. (WPE2)

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 2 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 3 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 4 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 1 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 5 1993 1993 1,000,000 1,000,001 Best guess [R119]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 2 1982 1992 DEC [R15]
WPE 3 1982 1992 DEC [R15]
WPE 4 1982 1992 DEC [R15]
WPE 1 1982 1992 DEC [R15]
WPE 5 1982 1992 DEC [R15]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 1 0 -1
WPE 5 2012 20000

References

  • R119 - Canevari, P. (pers. comm.). 1993. Unpublished information from Neotropical Wetlands Program.
  • R15 - Antas, P.T.Z. In litt. 1993. Unpublished data concerning South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on