Population information

Nom ordre Anseriformes
Nom famille Anatidae
Nom scientifique Dendrocygna viduata Nom courant White-faced Whistling-duck
Nom population Central & South America
Aire de reproduction Central America (Costa Rica); South America S to N Argentina & Uruguay Aire de non-reproduction
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Neotropics
Notes

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 2 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 3 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 4 1993 1993 1,000,000 1,000,001 [R119]
WPE 5 1993 1993 1,000,000 1,000,001 Best guess [R119]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 1982 1992 INC [R15]
WPE 2 1982 1992 INC [R15]
WPE 3 1982 1992 INC [R15]
WPE 4 1982 1992 INC [R15]
WPE 5 1982 1992 INC [R15]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 0 -1
WPE 4 0 -1
WPE 5 2012 20000

References

  • R119 - Canevari, P. (pers. comm.). 1993. Unpublished information from Neotropical Wetlands Program.
  • R15 - Antas, P.T.Z. In litt. 1993. Unpublished data concerning South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on