Population information

Nom ordre Anseriformes
Nom famille Anatidae
Nom scientifique Oxyura jamaicensis Nom courant Ruddy Duck
Nom population (rubida)
Aire de reproduction Central & W North America, Caribbean Aire de non-reproduction Coastal USA S to West Indies and Honduras
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Neotropics North America
Notes Population added in WPE3. Usually included in nominate.

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 3 0 0 500,000 500,000 [R348]
WPE 4 0 0 485,000 485,000 [R699]
WPE 5 0 0 485,000 485,000 [R699]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 3 1985 1995 STA [R348]
WPE 4 1985 1995 STA [R348]
WPE 5 1985 1995 STA [R348]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 3 2002 5000
WPE 4 2006 4900
WPE 5 2012 4900

References

  • R348 - Johnsgard Paul A. and Montserrat Carbonell. 1996. Ruddy Ducks and Other Stifftails: Their Behavior and Biology. University of Oklahoma Press. 291pp.
  • R699 - Wilkins. Khristi, in litt. August 2005.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on