Population information

Nom ordre Anseriformes
Nom famille Anatidae
Nom scientifique Oxyura vittata Nom courant Lake Duck
Nom population S South America
Aire de reproduction Lowland Chile & Argentina N to SE Brazil Aire de non-reproduction Southern populations migrate northward
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Neotropics
Notes

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 0 0 10,000 100,000 [R214]
WPE 2 0 0 10,000 100,000 [R214]
WPE 3 0 0 10,000 100,000 [R214]
WPE 4 0 0 10,000 100,000 [R214]
WPE 5 2011 2011 25,000 100,000 Best guess [R1183]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 1972 1992 STA [R214]
WPE 2 1972 1992 STA [R214]
WPE 3 1972 1992 STA [R214]
WPE 4 1972 1992 STA [R214]
WPE 5 1972 1992 STA [R214]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 0 -1
WPE 2 0 -1
WPE 3 2002 1000
WPE 4 2006 1000
WPE 5 2012 1000

References

  • R214 - Ellis-Joseph, S., Hewston, N. and Green, A. (compilers). 1992. Global Waterfowl Conservation Assessment and Management Plan: First Review Draft. Report by the IUCN Captive Breeding Specialist Group and The Wildfowl and Wetlands Trust. 1992. 77 pp.
  • R1183 - Unterkofler, D. and Blanco, D.E. 2012. Unpublished information on Argentine waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on