Population information

Nom ordre Gruiformes
Nom famille Rallidae
Nom scientifique Fulica rufifrons Nom courant Red-fronted Coot
Nom population W-C South America
Aire de reproduction Coastal S Peru & C Chile; SE Brazil, S Paraguay, NE Argentina & Uruguay, C & S Argentina Aire de non-reproduction
Catégorie de la Liste Rouge Least Concern
Regions Ramsar Neotropics
Notes

Réseau de conservation

Réseau de conservation Notes
Pas des Réseaux de conservation
Note:

Taille de population

Publication Start year End year Minimum Maximum Estimate quality Notes References Actions
WPE 1 1993 1993 1,000,000 1,000,001 No quality assessment [R119]
WPE 2 1996 1996 100,000 1,000,000 No quality assessment [R571]
WPE 3 2001 2001 25,000 100,000 No quality assessment [R570]
WPE 4 2001 2001 25,000 100,000 No quality assessment [R570]
WPE 5 2001 2001 25,000 100,000 Best guess [R570]

Population trends

Publication Start year End year Trend Trend quality Notes References Actions
WPE 1 1982 1992 STA No quality assessment [R119]
WPE 2 1982 1992 STA No quality assessment [R119]
WPE 3 1982 1992 STA No quality assessment [R119]
WPE 4 1982 1992 STA No quality assessment [R119]
WPE 5 1982 1992 STA No quality assessment [R119]

Population 1% level

Publication Yearset 1 percent Note
WPE 1 -1 -1 Not Set
WPE 2 -1 -1 Not Set
WPE 3 2002 1000
WPE 4 2006 1000
WPE 5 2012 1000

References

  • R119 - Canevari, P. (pers. comm.). 1993. Unpublished information from Neotropical Wetlands Program.
  • R571 - Schlatter, R. (pers. comm.). 1996. Unpublished information on Southern South American waterbirds.
  • R570 - Schlatter, R. (In litt.). 2002. Unpublished information on Southern South American waterbirds.

Notes




Copyright Wetlands International 2012

Citation: Wetlands International (). "Waterbird Population Estimates" . Retrieved from wpe.wetlands.org on